ADS

March 27, 2015

well hellooooooo...KoRea! (part by part)

12 Feb 2015
Annyeonghasayo!!!

tapi sebelum itu mari kita ucapkan terima kasih pada bos kami TSA..
(nama penuh tak payah la.... huhuu)
tahun depan sila taja kami lagi yeeee.....
di sebabkan kami bersusah payah... membanting tenaga utk company
dan nah ini hasilnya......
keKorea kah Kite?


muka ceria memasing acara perlu sementara check in bag, 
ayuhhh buat kecoh men"selfie di counter koreanAir.

yg benarnya kami terlambat(perkara biasa)
itu la sebab kecoh shopping makanan kering last minute.
keluar rumah jam 7 dari area subang airport. 
bayangkan petang khamis jalan jem gilos wehhh area situ...
kami kena ada kat klia paling lewat jam 845pm, ya ampun.....
fuh nasib sampai on time... terima kasih pada yang sudi menghantar kami.
sampai2 group baru nak check in... allhamdullilah


selfie lagi dalam train utk naik kapal...
muka dah rabak dah sebab penat...
sebelum tu dinner KFC dulu
perut dah kebulur memasing..
yup dinner kami pada jam 1030pm
torbaik..

sebabkan aku duduk terpisah dari geng
so acara snap2 meals tarak.... segan la plak
kang orang kata jakun arr minah ni.
makanan ok boleh telan, yg best air mineral dibawa khas dari jeju island
haaa ko hadooo...
jeju tak sampai.... minum air pon jadi la... terasa kesegarannya
bosan la movie dlm flight ni... cuba tgk hero, tapi kawe tok leh gie.
asal la org suka sangat tgk katun tu.. aku cuba bagi peluang dalam 30minute
tup tukar lain, bosan... nasib ada siri friends walaupun cuma 4 episode je jadi la,

psstttt............................
 sudu gan pisau korean air stainless steel weh,
 tapi tak renbat pon sebab rasa macam bersalah je nak ambik.
(aku memang jakun... tapi cuba berlagak cool je huhuu)





yeyy dah sampai.....
nie member opis yg sama trip.... lengkap dah ahli rombongan TSA ke korea..
kami batch pertama yg touch down Korea....
batch yg lain menyusul kemudian, kami yg junior gi Korea dan senior ada yg dapat ke Itali & Umrah.

Incheon Airport..................
we're here...


Seoul Here we are


Dongdaemun gate atau Namdaemun gate
(snap2 dari dalam bus je.. agency ni kemut tak singgah mana2 tempat yg ada sejarah pun)




bila lalu kawasan ni terus "ting!!"
Running Man!!!!!!

hahahahaa boleh??

ini Statue of Sejong the Great nama nya.....
selain dari ni... sederet dia ada Admiral Yi Sun Shin Statue...
hensem statue tu berdiri... tapi aku tak sempat snap sebab terpegun.


jalan raya yg sangat luas... 
kalau korang kaki drama korea, mesti akan perasan,bila ada babak memandu dan 
tiba2 dgn selamber badak je dia buat u-turn.
yup u turn di mana2 adalah dibenarkan, janji tempat tu tak ada divider,
kalau ada divider pon nak buat u -turn tu bengong namanya.
terkejut ko tetiba je bus buat u-turn secara mengejut.
huhuuuu nampak hebat bukan...


lost kejab ni dimana ya...??

ok la kita sambung lagi nanti.....


Anyoung

o_-"


March 24, 2015

hai...
nama saya Muhammad Raqib




budak dobot............
makin lama makin berat...
asik mintak dukung
ya hadoiii

ok sekian

March 23, 2015

Balik Ke Kampung Kah Kite...

yuuuuWeeeeeEEEE
balik kampung sebab ada kenduri kawin..........
gambar pengantin tiada.... gambar sendiri adalah..
(yup saya yang agak penting diri di situ)



OOOOOOmbak tak berapa nak rindu sangat 


Pantai Penyabung......

budak dobot balik kampung



selfie dihari kenduri kawin sedara cikebum...cikebum....

sekian.



March 12, 2015

PapaaRazzii...

video

huru-hara....
haru biru.....
sangat mencabar...
kalah artis....
kepantasan yang tidak dapat diduga..
latihan yang amat berkesan bagi mereka2 yg bercita2 utk menjadi
paparazzi yang berjaya...

layannnn......

0_o"


March 11, 2015

Kisah Hujung Tahun 2014

Dinner Company...
masa yg sangat ditunggu2... terutama cabutan bertuah..
malangnya saya tak dapat apa pon...
goodies bag je yg dapat.... :(
sedehhhh.

next time maybe....




yeyyyy!!! 
AloHa!!

ok 
bye
-_0"

March 10, 2015

20 n 15 Ya'll.... Well Hello!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wowwwiiieeeeeeeee
1st entry for 2015 ya'll.....
wassupppp yoooo....

baru ada semangat sebenarnya...
baru ada masa sebenarnya....
baru ingat password yang benarnya
huahahhaahhaa...

tak kesah la janji ingat juga akhirnya....

ok kita blanjer gambar  dulu.
later-later i story mory in details ye...
tahap meng"upload" gambar amat la mencabar kesabaran saat ini..
ok jumpa lagi....

adiosss amigosss mia morrrr


(owhhh noooo JunSang!!!!! what happen??? macam mana boleh jadi tanggang ni??)




November 13, 2014

Oppa!

Oppa gangnam style...
Layan korea plak hujung2 tahun ni
Ari tu obses kan running man
Pastu drama, sekarang ni t'layan roommate plak

Haishhhh
Macam2 la..

Ok la tu je,

Psssttt sweet kan rain ni hahhahaah

Khamsamida...

Annieyooo

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone